Diensten

Huygens streeft ernaar om uw eerste adres te zijn voor technische ontwikkeling op het gebied van werktuigbouw en mechatronica, ook wanneer technische stromingsleer een rol speelt.

Wij voeren werkzaamheden uit die uiteenlopen van rechttoe rechtaan engineering tot en met technologie-ontwikkelingsprogramma's. De lange termijn relatie met de klant staat centraal, niet de complexiteit of de omvang van een project.

We integreren praktische ervaring en theoretische kennis, en combineren  creativiteit en  conservatief denken. We willen prima oplossingen leveren voor een prima prijs.

Uitgevoerde projectthema's variëren van value engineering, energie efficiëntie, betrouwbaarheid, levensduur, integratie van nieuwe technologieën tot complexe integratie van functies en interfaces.

Het getoonde voorbeeld is een mechatronisch meetinstrument voor het systematisch meten van de voortstuwingseigenschappen van oscillerende vinnen voor de scheepvaart. Het bevat een groot aantal sensoren, aandrijvingen en functies. Het is gebruikt bij MARIN om de eerste systematische database van de prestatie van oscillerende finnen te genereren bij een hoog Reynolds getal en in een breed parameter gebied.