Working at Huygens Engineers

Vacature Contract R&D Project Manager

60.000 – 80.000 Euro

Vestiging Hengelo of Den Haag

Een rol waar je de totstandkoming van technische innovatie coördineert en waar je een band opbouwt met de R&D klant.

Je hebt oprecht interesse in zowel in de technische aspecten van R&D als in de mensen die het werk doen. Je plaatst activiteiten en resultaten in perspectief. Je anticipeert op resultaten en neemt nuttige interne en externe initiatieven. Je gaat met leveranciers om. Je zorgt voor ruimte om resultaten te presenteren die voldoende uitgewerkt zijn en om micro-management door de klant te voorkomen.

Je begrijpt de motieven en de prioriteiten van de klant. Je creëert draagvlak, coördineert project-voortgang en let op project-risico. Je benoemt, herijkt en documenteert doelen, project-stappen, fases, besluit-momenten, leveringen, tijdsbestekken, kwaliteitsaspecten en rollen. Je hebt communicatie eigendom en je navigeert zorgvuldig binnen de VERI-matrix (RASCI). Je acteert als voorzitter of secretaris van meetings.

Als R&D Project Manager ben je de dirigent van het technische team en de impliciete accountmanager van de klant. De technische expertise op de verschillende vakgebieden ligt niet bij jou, maar technisch begrip en -interesse zijn cruciaal om het momentum en de energie in de projecten te voeden. Een goede R&D Project Manager ontwikkelt een vertrouwensrelatie met de klant en groeit uit tot degene die hij instinctief benadert om ideeën en vragen te bespreken over bestaande- en nieuwe projecten.

 

Huygens Engineers

Onze belofte is Nuttige technische innovaties, analyses en realisaties. Onze klanten leveren systemen in de high-tech industrie, in de duurzame energie sector, in offshore/scheepsvoortstuwing en in interne industriële transport toepassingen. 

Klanten leggen R&D bij Huygens Engineers neer om technische functies in te vullen en een (nieuw) lichaam te geven, of om bij te dragen aan dat resultaat binnen hun team. Wij ontwikkelen en valideren systemen, producten, machines, en gereedschappen waar mechanica, werktuigbouw, elektrotechniek, regeltechniek en natuurkunde een rol spelen en om een professionele aanpak en uitvoering vragen. Ons werk is hoogwaardig en we werken voor een aantal industrie-leiders.

Wij tellen nu 20 ingenieurs inclusief een aantal gepromoveerden, we groeien, en willen ons zo ontwikkelen dat techniek centraal blijft staan en niet het standaardiseren van werkprocessen. Elkaar goed kennen is onderdeel van werksfeer en werkplezier.  We denken ons vrij snel richting 30 ingenieurs te bewegen.

Wij werken vooral met overeenkomst van opdracht, op kantoor of deels thuis, meestal in teams. Intellectueel eigendom gaat automatisch naar de klant. We doen niet aan detachering. Werk op locatie gebeurt voornamelijk in het kader van service-werkzaamheden of in bedrijfstelling. Budget-voorspelbaarheid komt tot stand door adequaat faseren van projecten en werkramingen vooraf te bespreken. We nemen weinig werk aan.

 

Vereiste competenties:

 • Het boven tafel krijgen van technische implicaties in gesprekken waar voortgang van mechanica, werktuigbouw, elektrotechniek, regeltechniek en fysica aan de orde zijn.
 • Project management. Doelmatig documenteren. Beinvloeden. Vergaderingen voorzitten of notuleren.
 • Het toetsen en evt beïnvloeden van prijs/kwaliteit verhouding tijdens uitvoering.
 • Kennis van effectief management van kwaliteit en van ontwerp voor kwaliteit.
 • Ervaring met certificeringsprocessen.
 • Beoordelen van  presentaties en rapporten; het mede vormgeven aan conclusies ook in de context van aansprakelijkheid.
 • Uitstekende geschreven en verbale communicatie.
 • MSc in Technische natuurkunde, WTB, Elektrotechniek of aanverwante vakgebieden. Gepromoveerde kandidaten of HTS-ers met voldoende relevante ervaring zijn vanzelfsprekend ook welkom.

 

We bieden:

 • Werk waar we een verschil maken voor onze klanten
 • Gevarieerd werk binnen een scala aan industrieën en toepassingen
 • Een positief spanningsveld tussen praktische en theoretische oriëntatie
 • Een cultuur die drang om bij te dragen en ruimte voor privézaken in balans houdt
 • Een cultuur die professionalisme, competentie en zelfstandigheid beloont
 • Een open cultuur waar invloed tot stand komt door competentie en integriteit, ongeacht geslacht, identificatie, etniciteit, religie of leeftijd
 • Invloed op industrieën en projecten waar Huygens zich op richt
 • Invloed op projectmanagement praktijk bij Huygens
 • Significante persoonlijke- en carrière-ontwikkelingsmogelijkheden
 • Salary indicatie: €60.000,- to €80.000,-
 • Locatie: Hengelo of Den Haag.

 

Neem voor meer informatie over deze vacature contact met Jacques Vermeiden, telefoonnummer 085-080-2800.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt